Hoppas ni har en riktigt god jul idag fina <3
vi spendererar dagen från det att vi vaknar tills vi går i sängs med människor vi älskar och bryr oss om. En dag fylld med kärlek för oss. Tänk att nästa år kommer julen få en helt ny betydelse då vi har en liten tjej.
Jag tänkte dela med mig utav denna FANTASTISKA kaka jag slängde ihop häromdagen till julbaket. Nog det bästa jag själv uppfunnit med inspiration från Snickerskakan. Om man nu får skryta 🙂
Denna kaka har ALLT! Den är seg, den är salt, den är matig och den är ursökt! Svårt att tro att den inte även går hem hos gottegrisarna 🙂
SÅKLART VEGAN OCH FRI FRÅN GLUTEN OCH LAKTOS.
Emelie Sega Snickers Kaka
LAGER 1:
100 g cashewnötter
10-12 st utkärnade dadlar
4msk (raw)kakao
1 msk kokosolja
1 tsk salt
½ tsk vaniljpulver
LAGER2:
20st dadlar
1/2dl kokosolja
Vaniljpulver
Salt
LAGER 3:
100ml Jordnötter
100ml havregryn
2msk Honung
1skvätt Mandelmjölk
Salt
LAGER 4:
Smält vegan choklad
jordnötter
SÅ HÄR GÖR DU:
Mixa lager 1 i en matberedare och bre ut i en rektangel i en form ca 1-2cm tjockt. Mixa lager 2 till en seg kola smet och bre ut med en gaffel över lager 1. Låt dessa två stelna i kylen/frysen i ca 30min. Förbered lager 3 och bre ut med en gaffel över lager 2. Smält Vegan Chokladen i ett vattenbad och bre över som topplagret och strö lite hela jordnötter på toppen. In i frysen. Dela upp i små rutor och bjud på lite god nyttigare variant på fika. Mums !
Senaste kommentarer