Detta recept är så gott så jag skulle vilja dela det med er 🙂 Jag använder det som topping på mina glutenfria laktosfria sockerfria cookie dough kakor men blir också supergott till pannkakor eller annat gott.
RAW NUTELLA:
200 g hasselnötter
2 msk raw kokosolja
3 msk raw agavesirap
3 msk raw kakao
1 krm salt
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 dl vatten (eventuellt)
Rosta nötterna i en stekpanna i cirka 5-10 minuter. Var försiktig så att du inte bränner dem.
”Gnugga” nötterna i en kökshandduk för att få bort de mesta av skalen.
Häll sedan nötterna i en mixer/blender och mixa i cirka 10 minuter.
Det kommer kännas som en evighet och man måste skrapa ned smulorna flera gånger, men till sist kommer det likna nötsmör.
Häll i övriga ingredienser och blanda med vanlig elvisp. Tillsätt vattnet lite i taget, det är inte säkert att du behöver allt. Blanda tills du har den konsistens du vill ha. Jag behöll den lite tjockare idag då jag ska toppa kakor med den och inte vill ha den för rimlig. Mums!
Men wow så gott! Det skulle vara kul om du vill lägga upp receptet på dinaglutenfria laktosfria sockerfria cookie dough kakor 😀